Adapazarı’nda 2009 yılında meydana gelen kaza sonrasında yapılan ölçümde 25 yaşındaki Harika Hakay, 1.40 promil alkollü çıkmıştı. Çıkarıldıı mahkemece tutuklanan Hakay, daha sonraki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında "Bu yaşta çektiğim vicdan

azabını taşımak çok zor. İlaçlarla ayakta duruyorum. Olay benim için de kolay

değil. Ben böyle olsun istemezdim. Avukatımın savunmalarına aynen katılıyorum.

Tahliyemi, dosyanın Yargıtay aşamasından sonra, kesinleştiğinde cezamı çekmek

istiyorum" diye ifade verdi.

Mahkeme heyeti tarafından 'tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu iki kişinin ölümüne ve bir kişinin hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanması'na neden olmak suçlamasıyla, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zararın ağırlığı, suçun işlendiği yer ve zaman dikkate alınarak 6 yıl hapis cezası verdi. Suçun bilinçli taksirle işlenmiş olduğunu arttırım nedeni sayan mahkeme heyeti, cezasını yarı oranında arttırarak sanığı 9 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak daha sonra mahkemedeki iyi hali dikkate alınak son olarak ceza 7 yıl 6 aya indirildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı Yargıtay tarafından da onaylandı. Sakarya Adliyesi'ne gönderilen dava dosyası kapasında üniversiteli Harika Harika hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Hakay, yakalandıktan sonra geri kalan cezasını çekmek üzere cezaevine girecek.



ZT(MB/SS)