Merkez İlkadım İlçesi'nde 2010 yılı Mayıs ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre lise öğrencisi B.Y. okuldan çıkıp evine gittiği sırada yanına Turgay B. geldi. Aralarında gönül ilişkisi bulunan ancak daha sonra genç kız tarafından terk edilen Turgay B., yürürken B.Y.'yi bir inşaatın içine çekerek öpmek istedi. Ancak B.Y., karşı çıkıp kaçarak eve gitti. B.Y. şikayetçi olunca polis tarafından gözaltına alınan Turgay B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

1 AY TUTUKLU KALDI

1 Ay tutuklu kalan Turgay B., Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada genç kızın şikayetten vazgeçmesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Dün yapılan son duruşmada ise genç kız daha önceki ifadelerini tekrar ederek, sanıktan şikayetçi olmadığını dile getirip, "5 aydır bana arkadaşlık teklif ediyordu. Ben kabul etmiyordum. Olay günü birlikte yürürken birden beni kolumdan çekip inşaatın içine soktu. Öpmek istedi. Ancak engel oldum. Sonra da kaçıp kurtuldum" diye konuştu.

'Cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Turgay B., "Olay günü tartıştık ve kolundan tutup yanımdan gitmemesini söyledim. Öpmeye çalışmadım" dedi.

RUH SAĞLIĞI KONUSUNDA 2 FARKLI RAPOR

Olayın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından B.Y.'ye 'ruh sağlığı bozulmuştur' raporu verilirken, dosya ve genç kız sanık avukatının itirazı üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Buradan verilen raporda ise B.Y.'nin ruh sağlığının bozulmadığını belirtildi. Bunun üzerine mahkeme, B.Y.'nin şikayetçi olmaması ve ruh sağlığının bozulmadığını gözönünde bulundurarak, Turgay B.'ye basit cinsel istismar suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Daha sonra da cezayı erteledi.

İA(İS/COŞ)

B.Y.       : Burcu Yanık

Turgay B.: Turgay Bacakcı