Aksaray Üniversitesi Ortaköy Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimini 2'nci sınıf öğrencisi Ali Galip Navruz, bayılma, halsizlik çarpıntı şikayetleri üzerine Konya'daki Medicana Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde kalpte ritim bozukluğu olarak bilinen Hasta Sinüs Sendromu'na yakalandığı tespit edildi. İlk etapta ilaçla tedaviye başlaşan Navruz'un hastalığında değişiklik görülmeyince yaklaşık 1 ay önce kalıcı MR'a uyumlu kalp pili takıldı.

Eski sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Ali Galip Navruz, şunları söyledi:

"Doktorum yaptığı tetkiklerde 'Hasta Sinüs Sendromu' teşhisi koydu ve kalbime ameliyatla MR uyumlu pil takıldı. Şu an oldukça rahatım. Çok sevdiğim futbolu oynayabiliyorum artık. Hatta gittiğim maçlar da 2 gol atıyorum. Pil takılmadan önce baş dönmesi, halsizlik, yorgunluk ve çarpıntılarım vardı. Futbol oynayamıyordum. Halsiz olduğumdan dolayı hiçbir şey yapamıyordum. Şimdi daha iyiyim. Yaptığım işleri daha hızlı daha atik bir şekilde yapıyorum. Önceden maç yapamıyordum nefesim daralıyordu, yığılıp kalıyordum."

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu, "Hastamızın yaklaşık 10 aydır çeşitli şikayetleri oluyordu. Top oynamayı çok seviyor, ama top oynayamıyordu uzun bir süredir. Çarpıntı, tıkanma şikayetleri ile bize başvurdu. Yapılan tetkikler de 'Hasta Sinüs' adını verdiğimiz bir kalp problemi tespit ettik. Bunun tedavisi de zaten kalp pili takılmasından geçiyordu. Bu nedenle hastamıza Konya'da ilk defa MR uyumlu kalp pili taktık. Benim de pil taktığım en genç hastamdır" diye konuştu.



HD(İA/SS)