KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, vakfın amacının sanayicilerin ihtiyaç duydukları bilgi ve projeleri üniversitelerden sağlamak ve onların üretimlerini yönlendirme adına yapacakları yeni çalışmalar için de istekte bulunmak olduğunu söyledi. Okandan, buna benzer toplantıları yılda iki kez yaparak üniversiteler ile sanayicileri daha sık bir araya getirmeyi planladıklarını söyledi.

Artık rekabet ortamının çok çetin olduğunu ifade eden Okandan, bu rekabette başarılı olabilmek için teknolojiye ve Ar-Ge’ ye dayalı inovatif ürünler üretmeleri gerektiğini, bununda birlik ve beraberlik içerisinde olacağını ifade etti.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alçı ise, fakültelerinin yaklaşık 6 bin 500 öğrenciye ve 135 öğretim üyesine sahip olduğunu, buna uygun olarak da proje sayılarının çok olduğuna dikkat çekerek, "’Erciyes Üniversitesi olarak araştırma ve geliştirmeye her zamankinden daha çok önem veriyoruz. Artık üniversitelerin büyüklüğü, öğrenci sayılarının çokluğu değil, ortaya koyduğu araştırmaların ve bilgi üretimine sağladığı katma değer önemli’’ dedi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney de, üniversitelerin sadece bilgi aktarılan değil, aynı zamanda bilgi üreten kurumlar olduğunu belirterek, üretilen bilgilerin toplumsal faydaya dönüştürülmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reşit Özkanca da, Melikşah Üniversitesi olarak vakfın kuruluş amacına paralel olarak, bilgi ve projelerini sanayiciler ile paylaşma amacında olduklarını belirterek, bu toplantının her iki kesime de faydalı olacağına inandıklarını kaydetti.

Toplantıda Erciyes Üniversitesi 18, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 10, Melikşah Üniversitesi 14 projenin tanıtımını yaptı. Söz konusu projeler bizzat proje yürütücüsü olan akademisyenler tarafından sanayicilere aktarıldı. Soru-cevap kısmının ardından toplantı sona erdi.



DÖ(OE/AAA)