Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve yönetimi YÖK'e şikayet ettiği için 2 kez kademe durdurma cezası verildikten sonra üniversiteden sahte belgelerle uzaklaştırıldığını iddia eden Doç.Dr. Ahmet İnan, hukuk yoluna başvurdu. Doç. Dr. İnan, son olarak Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Sabri Eyigün hakkında sahtecilikten suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Doç. Dr. Ahmet İnan'ın bu şikayetiyle ilgili dosyayı YÖK'e gönderildi.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban H. Çalış imzasıyla gönderilen yazıda 'grevsizlik kararı' verildiğini söyleyen Doç. Dr. İnan, YÖK'ün görevsizlik kararı almaya yetkisinin olmadığını, öne sürdü. Doç. Dr. Ahmet İnan, şunları söyledi:

"Şikayet başvurusunu yaptım, 2 yıl bu başvuru YÖK'te öyle bekletildi, hiç bir işlem yapılmadı. Bir ay önce TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurup şikayet ettim ve ardından bu karar geldi. YÖK'ün 53/2 b maddesine göre yapması gereken, YÖK başkanının başkanlığında 3 kişilik bir komisyon kurmak ve benim iddialarımı incelemekti. Önünde iki seçenek vardı. Bunlardan biri 'lüzum-u muhakeme kararı' vermek yani yargılanmalarını istemek, diğeri ise 'men-i muhakeme kararı' vermek yani yargılanmamalarını istemekti. Yargılanmamaları yönünde karar verirse dosya otomatikman Danıştay'a gidecekti."

"İLTİCA EDECEĞİM"

YÖK'ün kararının ardından iç hukuk yollarının tıkandığını kaydeden Doç. Dr. İnan, normal şartlarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurma hakkının doğduğunu ancak bunu yapmayacağını söyledi.  Doç. Dr. İnan, "Eğer yapabilirsem bir Avrupa ülkesine iltica edeceğim. Gittiğim ülkede de Türkiye'de yaşadığım bu hukuksuzluğu anlatmaya çalışacağım" dedi.



MT(GG/ESM)