Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde, iki gün önce çıkan olaylarda bir arkadaşlarının satırla yaralanmasını protesto eden öğrenciler, slogan atarak fakültenin önünde toplandı.  Öğrencilere milletvekilileri Aylin Nazlıkaya ile Nazmi Gür de destek verdi. Burada öğrencilerin yaptığı açıklamada, saldırıya uğrayanların saldırıyı düzenleyenlerle birlikte cezalandırılmasının haksızlık olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Dilinin, dininin, kininin davacısı dindar gençlik sokaklarda ve kampüslerde örgütlenmeye başladı. Elli satırlı, beli silahlı saldırganlar kampüse girmiş ve arkadaşlarımıza saldırmışlar. Şikayette bulunduğumuz polisler de 'delikanlı çocuklarmış' diyerek saldırıyı gereçekleştirenlere destek vermişti. Dekanlık ise saldıranlarla bizi aynı kefeye koyarak okuldan uzaklaştırma cezası vermiştir. Bu haksız ve taraflı bir karardır."

Arkadaşlarına verilen uzaklaştırma cezasının kaldırılmasını isteyen öğrenciler, fakülteye girmedi. Öğretmenler dışarı çıkarak öğrencilere ders verdi.

"HAKSIZLIK GİDERİLSİN"

Öğrencilerin eylemine destek veren CHP Milletvekili Aylin Nazlıkaya, saldırıyı yapanlarla mağdur öğrencilerin aynı cezayı aldıklarını ifade ederek, "Sınav döneminde bu ceza öğrencilerin öğrenim hakkından mahrum edilmesidir. Bu konudaki haksızlık giderilsin. Üniversiteler düşünce zenginliği olan yerlerdir. Ancak farklı görüşler tartıştışılmıyor, ne yazik ki kutuplaştırılıyor. AKP'nin iz düşümleri üniversitelere yansıtılmaktadır" dedi.