Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) görevli akademisyen, öğrenci ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinin protesto gösterisinin ardından, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, yaşananların ÇÜ yönetiminin uzlaşmaz tutumundan kaynaklandığını ileri sürdü.

Yazılı bir açıklama yapan Ersoy, yaşananlardan üzüntü duyduklarını bildirip "Biz Adana'ya kurulacak olan yeni üniversiteyi 2013 yılı yatırım planı içerisine aldırmak için çaba sarf ederken, başka bir taraf uzlaşmacı mantıktan uzak davranıyor" dedi.

ÇÜ yönetimi ile işbirliği yaparak, ağaçlara zarar vermeden ve araştırmalara engel olmadan süreci tamamlamak istediklerini aktaran Ersoy, "Ağaçlara bir zarar verilmeyeceğini ve bu konuda gerekirse protokol yapmaya hazır olduğumuzu söylememize rağmen, portakal bahçesini sökmeye gidiyormuşuz gibi kamuoyu oluşturarak, süreç maalesef bu noktaya taşınmıştır. Diyalog çabamıza yanıt verilmemiştir" diye konuştu.

"AKINOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Kendilerine tahsis edilen alanın en fazla yüzde 10 oranında ağaçlardan oluştuğunu ve bu alanın korunacağını söyleyen Ersoy, bu alanda yapılaşmaya gidilmeyeceğini savundu. Üniversite ile bu konuda protokol yapma önerisini yineleyen Rektör Ersoy, şunları söyledi:

"Ayrıca Adana'da yeni üniversite için tahsise ve yatırım almaya uygun başka bir hazine arazisi bulunamamıştır. ÇÜ Rektörü Sayın Alper Akınoğlu'nun başka alanlar gösterildiği, ancak bizim kabul etmediğimiz yönündeki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır."


YB(OA/AK)