Çukurova Öğretim Elemanları Derneği, TMMOB'ye bağlı odalar, Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (ÇETKO), Adana Tabipler Odası ve Eğitim-Sen'in çağrısıyla, ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanlığı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, 'Toprağıma, üniversiteme, öğrencime dokunma', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Faşizme karşı omuz omuza' ve 'Üniversiteye uzanan eller kırılsın' şeklinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi. 

MÜDAHALEYİ KINADILAR

Alkış ve ıslıklarla tepki gösteren gruba seslenen Çukurova Öğretim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sedat Türkmen, öğrenci ve öğretim üyelerine polis müdahalesini kınadıklarını söyledi. Üniversitenin bilim yuvası olduğunu belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gök ise üniversite arazilerinin işgaline izin vermeyeceklerini bildirdi. Eylemde konuşan Prof. Dr. Adnan Gümüş de, üniversitelerine sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

POLİS UZAKLAŞTIRMIŞTI

Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne kampüs alanı olarak tahsis edilen ve ÇÜ Ziraat Fakültesi'nin 'Narenciye Gen Merkezi' olarak kullanıldığı söylenen arazide dünkü zemin etüt çalışmalarını engellemek isteyen Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun da aralarında bulunduğu öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan 60 kişilik grup ile polis arasında gerginlik yaşanmıştı. Yaklaşık 35 bin narenciye ağacının dikili olduğu araziye girmeye çalışan iş makinelerinin önünü kesen öğretim üyeleri ve öğrencileri, çevik kuvvet polisleri zorla uzaklaştırmıştı.