ÖĞRENCİSİZ SALON


Güne Okan Üniversitesi'ndeki öğrenci protestosuyla başlayan Bayraktar, ardından K. Çekmece'de 'kentsel dönüşüm konutlarının dağıtımı' törenine katıldı. Bayraktar kendisine ayakkabı atılmasını habercilere gülümseyerek anlattı. Bayraktar'ın son programı Marmara Üniversitesi'ndeki 'Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ve çevreye karşı suçlar' konulu palendi. Bakan Bayraktar gelmeden üniversitede olağanüstü önlemler alındı. Çevik Kuvvet polisi kampüs çevresinde sivil polisler de okul içinde tedbir aldı. Erdoğan Bayraktar, panelin yapılacağı salona girerken tedbirler sürdü. Bakan Bayraktar yerine oturduğunda arkadaki sıraların boş kaldığı görüldü. Bir süre sonra boş koltuklar görevliler tarafından dolduruldu. Polis salonun üzerindeki boş balkonda bile tedbir aldı.


YENİ KONUTLAR EKONOMİK KRİZİ ÖNLEDİ


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar panelin açılışında yaptığı konuşmada, kendileri döneminde yapılan toplam 5 milyon konut sayesinde Türkiye ekonomisinin krizden kurtulduğunu söyledi.Kentsel dönüşümün kaçınılmaz hale geldiğini belirten Bayraktar, "Biz bilimsel olarak tedbirlerimizi alacağız ama bir taraftan tabiat olayları olacak" diye konuştu.


"SALAŞ BİNALARDAN KURTULMALIYIZ"


İstanbul'daki konutların çoğunun yeterli mühendislik hizmeti almayan binalardar oluştuğunu belirten Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü:


"Artık dönüşüm için herkesin katkı yapma zamanı. Çok zor bir iş. İstanbul'da halen kaçak yapılaşma bölgeleri var. Ülkemizin yoğun nüfus alan kentlerde gecekondu bölgeleri var. Gelişmiş, kalkınmış bir ülke iddiasındaysak, sadece kişi başına geliri artırmakla bu olmaz. Mutlaka kentsel dönüşümüzü yapmak zorundayız. Herkes sorumluluk almak zorunda. Salaş binalardan ülkemizi kurtarmak zorundayız. Enerji bağımlısı bir ülkeyiz. Enerjiyi yutan binalardan kurtulmalıyız."