AÜ Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 21 Ocak'ta gerçekleştirilen ameliyatla yüz nakli yapılan Uğur Acar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Uğur Acar'ın artık bir Akdeniz Üniversitesi çalışanı olduğunu söyleyen Rektör Prof.Dr. Kurtcephe, şöyle dedi:

"Basın mensuplarının da bulunduğu bir toplantıda Uğur ile iş diyaloğumuz gelişmişti. Kendisine iş teklif etmiştim. Uğur da 'Bir düşüneyim' demişti. Geçenlerde bana 'Kararımı verdim, Akdeniz Üniversitesi'nde çalışmak istiyorum' dedi ve iş talep etti. Doktorlarıyla görüştük. Uğur'un çalışmak istemesi, böyle bir ihtiyacı dile getirmesi ve verilmiş bir söz dolayısıyla doktorlarıyla konuştuktan sonra, Uğur yanımızda olur, hem onun maddi sorunları çözümlenmiş, sosyal güvenceye kavuşmuş olur, hem de tedavisi sağlıklı bir şekilde devam ettirilir dedik. Bu karara vardıktan sonra da işe başlama sürecini tamamladık. Artık AÜ çalışanı olarak Uğur bizimle birlikte Rektörlük karargahında bulunacak. Kendisinin çalışma ortamını da hazırlayacağız."

VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRDİK

Tedavisi devam ettiği için sağlığının çalışmasından önce geldiğini aktaran Rektör Kurtcephe, Uğur'un rektörlük ve hastane arasında evrak getirip götüreceğini açıkladı. Çalışmasına rağmen Uğur'un tedavisinin ön planda yer alacağını aktaran Rektör Kurtcephe, "Bizim şu anki derdimiz Uğur'a herhangi bir iş yaptırmak değil, sağlık sürecini mükemmel bir şekilde sonuna kadar tamamlayabilmek. Bunun için de hem Uğur'un çalışıyor olması, hem de bizim çatımız altında, bizim nezaretimizde bulunmasının önemli olduğu düşüncesiyle böyle bir formülü uygun gördük. Uğur'a verdiğimiz sözü de yerine getirmiş olduk" diye konuştu.

UĞUR ARTIK PARA KAZANIYOR

Ne kadar maaş alacağı konusunda bir açıklama yapmayan Rektör Kurtcephe, Uğur Acar'ın sözleşmeli olarak işe başladığını ve girişinin yapıldığını belirterek, "Artık birkaç gündür bizim çalışan elemanımız, ücretleri de tahakkuk ediyor. Artık para kazanan bir üniversiteli" dedi.

UĞUR'UN SAĞLIĞI DAHA ÖNEMLİ

Basında Uğur Acar'ın otopark görevlisi olarak çalıştığı yönünde çıkan haberlerin sorulması üzerine Rektör Kurtcephe, "Bizim güvenlikçilik gibi bir şey asla aklımızdan geçmedi. Çünkü Uğur'un sağlığını çok önemsiyoruz. Öyle ulu orta bir yerde çalıştırmak gibi bir niyetimiz asla yok. Çünkü, Uğur bu ülkenin sağlık tarihine geçmiş çok önemli bir isim. Uğur'daki bir başarımızın asla riske atılmasına taraf değiliz. Uğur burada hiç çalışmadan otursa bile önemli olan Uğur'un sağlığının arzu edildiği biçimde sonuçlanması. Yani mükemmel bir yüze kavuşacak şekilde Uğur'un bu başarıyı taçlandıran bir şahsiyet olarak tıp tarihine geçmesi en büyük dileğimizdir. Uğur bizimle çalışırken, bir kağıt parçası bile taşısa bize yeterli" ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE KIZ DA İSTERİZ

"Uğur Acar'ın iş meselesini hallettikten sonra yuva kurmasına da yardımcı olacak mısınız" sorusu üzerine Rektör Kurtcephe, "Uğur bizim oğlumuzdur. Bizden ne talep ederse, nasıl bir baba oğul için herşeyi yaparsa, biz de Uğur'un babası olduk. Kız istemek gerekiyorsa kız da isteriz. Nişan düğün yapmak gerekiyorsa Uğur için bunu da yaparız. O bizim görevimiz artık. O bize düşen bir görev. Uğur Akdeniz Üniversitesi'nin manevi bir evladıdır. Başta ben olmak üzere onun her şeyiyle ilgileneceğiz" dedi.

KENDİMİ İYİ HİSSETTİĞİM İÇİN İŞ İSTEDİM

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ise AÜ Rektörü Kurtcephe'nin kendisine iş teklifinde bulunduğunu hatırlatarak, "Ameliyattan sonra düşünmeye karar vermiştim. Kendimi biraz daha iyi hissettiğim için işe başlamaya karar verdim. Buna da doktorlarım ve rektör hocamla karar verdik. Akdeniz Üniversitesi'nin bir çalışanı olarak işe başladım. Önce sağlık diyorum. Zamanı geldiğinde de taşların yerine oturacağına inanıyorum" diye konuştu.

AÜ'DE YENİ HAYATA ATILDIM

İşini beğendiğini ve bugüne kadar başka iş teklifi almadığını aktaran Uğur Acar, "Öncelikle tedavi gördüğüm yeri düşündüğüm için dışarıdan gelen iş tekliflerini önemsemedim. AÜ'de yeni bir hayata atıldım. Bunu da öncelikle Ömer Özkan olmak üzere bütün çalışanlarına borçluyum" dedi.

EVLİLİK TEKLİFİ GELMEDİ

Uğur Acar, ilk maaşıyla ilgili ne yapacağına henüz karar vermediğini belirtirken, reklamlarda oynamak isteyip istemediğine yönelik bir soruya, "Önce sağlık sonra iş diyorum" karşılığını verdi. Evlilik için henüz bir karar vermediğini söyleyen Uğur Acar, "Evlenme teklifi geldi mi" sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi.

TURAN'A YARDIMCI OLACAĞIM

15 Mayıs tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yüz nakli yapılan 35 yaşındaki Turan Çolak'ı görüp görmediğinin sorulması üzerine Uğur Acar, "Turan'ı görmedim. Şu anda o benim net konuşabilme dönemime gelince, ben daha iyi olacağım. O da benim şu anki durumuma gelecek. Ben de elimden geldiğince kardeşime hayata bağlanması konusunda yardımcı olacağım. Kendisi için de iyi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.