Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Ata Botanik Park'ta oluşturulan hobi bahçelerinde Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ile birlikte rektör yardımcıları incelemelerde bulundu. Kurayla tahsis edilen 90 metrekarelik 100 bahçede çeşitli fakültelerden öğretim üyeleri ve üniversite personeli aileleriyle birlikte toprakla uğraşarak stres atıyor. Bahçelerden, sezonluk 150 lira kullanım bedeli alınıyor. Hobi bahçelerine sebze, meyve ve çiçek ekenler, günün yorgunluğunu da semaver çayı içerek gideriyor.

'BELEDİYELER DAHA BÜYÜĞÜNÜ YAPSIN'

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz, amaçlarının hem üniversite personelinin yoğun iş temposunu biraz olsun hafifletmek, hem de yerel yönetimlere örnek olmak olduğunu belirtti. Belediyelerin de hobi bahçesi hazırlayacağını söyleyen Prof. Dr. Hasan Yılmaz şöyle konuştu:

"İstiyoruz ki, belediyeler bu hobi bahçelerinin daha güzelinin daha büyüğünü yapsınlar. Erzurum'da kış uzun ve sert geçiyor. İnsanlar doğayla başbaşa kalmak için farklı yerlere gidiyorlar. Burada arazi kıtlığı yok. İnsanlarımız kahve köşelerinden kurtulsunlar. Serbest zamanlarını üretimle geçirsinler. Eminimki bir ay sonra burada ekinler hasat edlince herkes daha mutlu olacak. Aramızda Tıp, Veterinerlik, Edebiyat ve değişik fakültelerden öğretim üyeleri var. Bir çoğu ilk defa toprakla haşır neşir oluyor. Toprağı, kırsal yaşantıyı tanıyorlar."



NÖ(KS/COŞ)