BEÜ Kilimli Meslek Yüksek Okulu'nda bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Hamsi Festivali'nde, bölümler arası en güzel hamsi pişirme yarışması yapıldı. Biyomedikal Cihaz ve Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, İşletme Yönetimi, Lojistik, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümleri arasındaki yarışmada öğrenciler, okulun bahçesinde kurulan mangallarda hamsileri kendi elleriyle pişirdi. Öğrenciler, titizlikle temizledikleri hamsileri parçalamadan özenle pişirerek öğretim üyelerinden oluşan 10 kişilik jüriye sundu. Jüri, hamsi ile birlikte sunulan salata, helva, tatlı gibi ikramları da değerlendirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhlis Bağdiğen ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Altın'ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri, hamsinin pişme derecesi, lezzeti, sunumu, hijyeni, salata taktimi ve iletişim kurma konularında puan verdi.

Değerlendirme sonunda Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı hamsi, hamsili pilav, Amasra salatası, incir tatlısı, un helvası ve meyveden oluşan menü  657 puanla 1'inci oldu. Muhasebe Bölümü 534 puanla 2, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü ise 525 puanla 3'üncü oldu. Dereceye giren öğrencilere plaket verildi.



DS(EE/SS)