Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde geçen 2 Ocak’ta bir grup öğrenci, Hakkari Uludere'de 34 köylünün öldüğü olayı protesto etmek için biraraya gelip sloganlar attı. Rektörlük, izinsiz yapılan bu eyleme katıldıkları tespit edilen 56 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. 

Soruşturmaya tepki gösteren öğrenciler bugün Fen Edebiyat Fakültesi binası önünde biraya geldi. Yaklaşık 50 kişilik grup, 'Bu basın açıklaması izinsizdir' yazılı afiş etrafında toplanıp 'Gözaltılar, soruşturmalar, baskılar bizi yıldıramaz', 'Üniversiteler bizimdir bizim kalacak' sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Yıldırım Beyazıt, herkesin önceden izin almadan toplantı ve gösteri yürüyüş yapma hakkına sahip olduğunu belirterek, "Uludere olayını protesto ettiğimiz için pişman değiliz. Soruşturma ve cezaların derhal geri çekilmesi gerekmektedir. Bizler AKP gençliği olmayacağımızı haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğimizi bildiriyoruz" dedi.

Eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise öğrencilerin kampus alanı içerisinde izin almadan eylem yapması nedeniyle konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, "Bu durum yasa ve yönetmelikler esasında yapılması zorunlu olan bir işlemdir. Şu an 56 öğrenci için açılan soruşturma süreci devam ediyor" dedi.