Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait karma öğrenci yurdunda kalan yüzlerce öğrenci yemekhane fiyatlarına yapılan zamları ve azaltılan porsiyonları protesto etmek için biraraya geldi. Yurt içinde saat 23.00 sıralarında toplanan öğrenciler, bahçe içerisinde yürüyüş yaptı. 'Yemedik doymadık, biz bu gece doymadık', 'müşteri değil öğrenciyiz', 'her gece aç yatmak istemiyoruz' sloganları eşliğinde yurt girişinde müdüriyet bürosu önünde yürüyüşlerini tamamlayan yüzlerce öğrenci, yetkilileri protesto etti. Erkin Koray'ın 'fesupanallah' şarkısını hep birlikte söyleyerek tepkilerini dile getirmeye çalışan öğrencilerin ellerindeki, 'Acız', 'Sanane KYK niye 11'de giriyoruz binaya' ve 'Müşteri değil, öğrenciyiz' pankartları dikkat çekti.

Grup adına basın açıklaması yapan bir öğrenci, "Yemekhane ve kantin zamları geri çekilmesini, nitelikli ve sağlıklı yemek verilmesini talep ediyoruz. Misafir arkadaşlarımıza da nitelikli barınma hakkı istiyoruz. Sosyalleşme alanlarımız nitelikleştirilsin. Kadın arkadaşlarımızda erkek arkadaşlarımızla aynı haklara sahip olsun. Çünkü müşteri değil, öğrenciyşiz biz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın bu sorunu çözmesi için gerekirse twitter sayfasından mesaj atacaklarını söyleyen öğrencilerin eylemi daha sona erdi.



KÖ (RT)