'İşten atılan işçiler geri alınsın ' yazılı bir bez afiş taşıyan grup, sık sık ' Susma haykır sendika haktır', ' İşten atılanlar geri alınsın ' sloganları attı. Yerleşke içindeki rektörlük binası önüne yürüyen yaklaşık 50 kişilik grup, burada da ıslık ve alkışlarla protesto gösterisine devam etti.


"İŞÇİLERİN TALEPLERİ KARŞILANSIN"


Basın açıklamasında konuşan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, işçilerin taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti. Ekici, "Burada eylem ve etkinliğin sona ermesi isteniyorsa, başlayacak öğretim yılında, işten atılan insanların ailelerin ve bizim mücadelemizle karşılaşmak istemiyorsanız bu talebimizi bugün hemen yerine getirin. Aksi taktirde Bilgi Üniversitesi'nde bugün başlattığımız eylem arkadaşlarımız işe geri dönene kadar devam edecektir " dedi.


"BİZ İŞİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ "


İşten çıkarılanlara arasında yer alan Mehmet Işık ise, "Biz diyoruz ki , biz bunu haketmedik. Çünkü okulun varolmasında emeğimiz çok büyük. Yeri geldi hamallık yaptık yeri geldi inşaatta çalıştık, okul yöneticilerinin evlerine kadar girip şahsi işlerini tek bir kuruş para almadan yaptık. Buna rağmen bizi işten attılar. Biz işimize geri dönmek istiyoruz ve geri dönene kadar burada direneceğimizi ilan ediyoruz " diye konuştu.


"EYLEM ARKADAŞLARIMIZ İŞE GERİ DÖNENE KADAR DEVAM EDECEKTİR "


Sosyal-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş da, "Üniversite yönetimine bir an önce işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması çağrısında bulunduk. Ancak üniversite yönetimi çağrımıza yanıt vermediği gibi son bir haftada 10'a yakın personeli daha işten çıkarmıştır. İşten çıkarmaların devam etmesi de bekleniyor" şeklinde konuştu.


Grup basın açıklamasının ardından rektörlük binası önünde oturma eylemi yaptı.


PÇK-TT (MK) (FOTOĞRAF)