Sakarya Üniversitesi'nde 2008 yılında meydana gelene olayda Güzel Sanatlar Fakültesi Bölümü öğrencisi Ş.T., Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda şoför olarak çalışan 36 yaşındaki Ergün Deniz'in, birlikte gittikleri piknikte kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, öğretim görevlisi Aydın Demir'in de daha sonra evinde cinsel tacizde bulunduğunu ve kendisini alıkoyduğunu iddia edip şikayette bulundu. Şikayetin ardından gözaltına alınan şöför Ergün Deniz tutuklanırken, öğretim görevlisi Aydın Demir tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

ÜNİVERSİTEDEN ATILDILAR

Yüksek Oğretim Kurulu (YÖK) Yüksek Disiplin Kurulu'nun, öğretim görevlisi Aydın Demir ile şöförü Ergün Deniz'e 'kamu görevinden çıkarma' kararı vermesi üzerine, öğretim görevlisi ve şoför üniversiteden atıldı.

Sakarya 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel saldırı, birden fazla kişi ile cebir kullanmak suretiyle cinsel amaçla kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarınan açılan davada savunma yapan öğretim görevlisi Aydın Demir ile şöförü Ergün Deniz suçlamaları kabul etmedi. Ancak mahkeme, tanık ifadeleri ve doktor raporunu dikkate alarak, Aydın Demir'i 6 yıl, şöförü Ergün Deniz'i ise 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

Mahkemenin bu kararı Yargıtay 14ncü Ceza Dairesi tarafından onanarak kesinleşti. Bu onama sonrasında tacizden 6 yıl hapis cezası alan ögretim görevlisi Aydın Demir hakkında yakalama kararı çıkartıldı.



ZT(MB/COŞ)