Uludağ üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Avrupa Birliği Proje Atölyesi, ilk projesini uygulamaya koyuyor. Avrupa Birliği’nin gençlik değişimleri kapsamında yer alan ve yaklaşık 20 bin Euro’luk bütçeli proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklendi.  'You Are What You Eat' (Ne Yersen O’sun) projesi, kapsamında Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hırvatistan ve Litvanya’dan 25 katılımcı genç Bursa’ya geldi.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Türkiye’de ve dünyada giderek artan obezite sorununa dikkat çekmeyi hedefleyen gençler, 10 günlük proje süresince obeziteyi önleme ve daha sağlıklı bir yaşam için yapılabilecekleri tartışacak. Ayrıca dış mekanlarda yapılacak spor aktiviteleri, meyve toplama ve dağıtma etkinliği, Bursa merkezde gerçekleşecek beden kitle indeksi hesaplaması gibi aktivitelerle, Bursa halkının obezite konusundaki duyarlılıklarını artrmaya çalışılacaklar.

Uludağ üniversitesi Rektörlüğü’nce de desteklenen proje kapsamında 5 ayrı ülkeden gelen gençler, Uludağ Üniversitesi’nin öğrencileriyle birlikte yoğurt mayalamayı öğrenecek, daha hareketli bir yaşam için 'obeziteden kaçış koşusu' düzenleyecekler. Ayrıca yöresel yemekleri hazırlayıp, 'Bir tencere kültür' çalışma temasıyla obezite sorununun önemi anlatacaklar.

Gençlerin aynı malzemelerle kendi yörelerine ait yemekleri hazırlamasıyla ilgili çalışma İnoksan Mutfak Akademi’de gerçekleşecek.

ST(FK/COŞ)