Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi 3’üncü sınıf öğrencileri, dönem başında Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde kendilerinden istenen 'Topluma Katkı Sağlayan Proje' ödevi kapsamında 'Erzincan'landıralım' projesini ödev olarak tasarladı. TEDAŞ ve belediye ile görüşen öğrenciler, olumlu yanıt alınca belediyenin temin ettiği malzeme ile eski çevre yolu üzerinde bulunan trafonun dış görünümü üzerinde çalışma yaptı. Öğrenciler, bir hafta içinde trafoyu bambaşka bir görünüme kavuşturdu.

Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Budak, "Topluma olumlu mesaj verebilecek görüntü ve resimlerle bu binaları atıl ve boş halinden çıkarmak istedik. Belediyenin maddi desteği ve öğrencilerin fikirleri ile üniversite öğrencilerimizin topluma hizmeti sağlanmış oldu. Gelişmiş ülkelerde alınan modeller ile insanların topluma gönüllü işlerle katkı sağlaması gerektiği fikrini hayata geçirmiş olduk" diye konuştu.

Öğrenciler ise geliştirdikleri projeyi severek uyguladıklarını söyledi. Öğrenciler, "Yaptığımız çalışmalarda topluma mesajlar vermeyi amaçladık. Erzincan için faydalı ve farklı bir şeyler ortaya çıkardık ve görüntü kirliliğinden çıkardık" dedi.