Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam'ın evinin önünde öldürülmesi, üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından sessiz yürüyüşle protesto edildi. Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde cuma namazı sonrası bir araya gelen yaklaşık 1200 kişilik grup, polisin gözetiminde 4 kilometre mesafedeki Cumhuriyet Meydanı'na ellerinde 'Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyoruz. Başımız sağolsun'

pankartı eşliğinde yürüdü. Sessiz yürüyüşle Cumhuriyet Meydanı'na gelen topluluğa Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan bir konuşma yaptı. Prof.Dr. Özkan, "Acı kaybımız çok büyük. Bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Bu, Kastamonu Üniversitesi'ne ve Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır. Bu menfur saldırının önüne geçmemiz lazım. Çünkü bu tür saldırılar sadece Kastamonu ve halkına zarar verir" dedi. Prof.Dr. Özkan konuşmasının ardından cinayete kurban giden Sağlam için topluluktan helallik istedi. Yürüyüşe katılanlar daha sonra sessizce dağıldı.

VALİ BEKTAŞ: PSİKOLOJİMİ ETKİLEDİ

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı yazılı açıklamada, cinayeti kınadı. Vali Bektaş, "Önceki gece meydana gelen olay benim psikolojimi etkiledi. Kastamonu'nun böyle bir olayla gündeme gelmesi gerçekten üzücü. Emniyet güçlerimiz olayı her yönüyle araştırıyor. İnsanların çabuk refleks gösterdiğini düşünüyorum. İnsanlar karşılaştıkları olumsuzluklarda sağlıklı tepki vermeleri gerekmektedir. Muhittin Sağlam'ın sevdikleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.