'IF Wedding Fashion İzmir- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın en dikkat çekici isimlerinden olan Taner Tabaklı, 'haute couter gelinlik ayakkabısı tasarımcılığını' sektör temsilcileriyle paylaştı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF) aksesuar tasarımı eğitimi alan Tabaklı, İzmir’de markalaşma yolunda hızla ilerleyen gelinlik sektörünün yan dallarında da tasarımcılara ihtiyaç olduğunu belirtti.

BİTİRME TEZİ 'İŞİ' OLDU

Eğitim hayatından önce gelinlik sektörüne ilk adımını Türkiye’nin ünlü gelinlikçilerinden Tahsin Kahyaoğlu'nun yanında attığını belirten Taner Tabaklı, "Büyük üstat Tahsin Bey’den çok şey öğrendim. Daha sonra 2005 yılında okulu kazandım. Geçen yıl Mayıs ayında bitirme tezini de gelinlik ayakkabıları üzerine verdim. Ondan sonra da ilginç bir şekilde gelen perakende müşterilerimin ayakkabılarını yapmaya başladım" diye konuştu.

RÜYA KABUSA DÖNMESİN

Daha sonra gelinlik ayakkabısına büyük ihtiyaç olduğunu farkettiğini anlatan Tabaklı, "Bir düğünün kırda mı, salonda mı yapılacağı bile ayakkabının seçimi için çok büyük önem taşıyor. Genellikle ince topuklar kır düğünlerinde tercih edilmiyor, onun yerine dolgu topuklu ayakkabılar gerekiyor" dedi. Taner Tabaklı, sadece ince topuklu değil, zarafet katılması çok daha zor olan dolgu topuk ayakkabılardan topuksuz babet tarzına kadar pek çok kişiye özel model tasarladığına değinerek "Geçtiğimiz günlerde bot tarzında bir ayakkabı istendi ve gelinliğin zarafetini bot ile birleştirdik" bilgisini verdi.

İNTERNET SATIŞLARI YAKINDA BAŞLIYOR

Yeni koleksiyonunu da İZFAŞ sayesinde İf Wedding’te tanıtma fırsatı bulduğunu dile getiren Taner Tabaklı, amacının Türkiye’de gelin ayakkabısı denildiğinde akla gelen isimlerden biri olmak olduğunu kaydederek, "İnsanlar özel anlarına atacağı adımları benim ayakkabılarımla atsın istiyorum. Gelinlik ve ayakkabının uyumunu yakalamada kendimi daha profesyonel buluyorum" diye konuştu.

Fuarda pek çok ziyaretçiyi kabul eden ve siparişler alan Taner Tabaklı, ayrıca internet sitesinin yakında faaliyete geçeceğini, 'e-mağaza' dışında ilk gerçek mağazasını da orta vadede hayata geçirmeyi planladığını sözlerine ekledi.



BT(İÖ/COŞ)