Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Yeşil Bulvar üzerindeki Ziraat Fakültesi'nde görevli özel güvenlik elemanları, insana ait olduğu tahmin edilen kemik parçalarını fark etti. Kemiklerin sokak köpekleri tarafından getirildiğini düşünen özel güvenlik elemanları durumu polise bildirdi. Güvenlik şeridini çeken Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü görevlisi polisler, kalça ve kaval kemiklerini tek tek fotoğraflayıp, görüntüleyerek kayıt altına aldı. Delil torbasına yerleştirilen kemikler incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Kemik parçalarının sokak köpeklerinin getirmiş olabileceğini belirten özel güvenlik elemanları, "Geceleri sokak köpekleri ünevirsetinin arazisine giriyorlardı. Biz de hırsızlık olaylarına karşı ve başıboş hayvanlardan korunmak için 'Caki' adındaki doberman cinsi köpeği getirdik. Sokak köpekleri Caki'nin varlığından çekinip araziye girememiş olabilir. Giremedikleri için de kemikleri buraya bırakıp gitmişler" diye konuştu.

Kemik parçalarının ne şekilde ve nereden geldiğini tespit etmek isteyen polis, Yeşil Bulvar ile otoyol arasındaki boşluk alanda araştırma yaptı.

16 Ekim günü akşam saatlerinde aynı yerde ağız yapısı ve dişlerinden bir kadına ait olduğu tahmin edilen kafatası bulunmuştu.