Universal Hastaneler Grubu CEO’su Dr. Mahir Turan, grubun Ege Bölge Sorumlusu Dr. Ulvi Ünal, hastane direktörü Aytül Kaymakçı ve Başhekim Op. Dr. Barış Gürcü’yle basın toplantısı düzenleyerek hastaneyle ilgili bilgiler verdi. Turistik tesisten dönüştürüldüğü için, 2006 yılından bu yana imar yasası ve hastane olma koşullarını taşımadığı gerekçesiyle açılan davalar yüzünden açılışı ertelenen, Universal Kuşadası Hastanesi’nin tüm eksiklerinin giderildiği, hiçbir yasal sorununun kalmadığını belirten Dr. Mahir Turan, şunları söyledi:

"Tüm yasal süreçleri tamamladık, gerekli izinleri aldık, lisanslarımızı tamamladık. Grubumuzun 14’üncüsü hastanesi olan Kuşadası Universal ilk etapta 6’sı suit 42 hasta odası, 24’ü yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 66 yatak kapasiteli olacak. Konumu nedeniyle grubumuzun tüm olanaklarını bu hastane için seferber ediyoruz. Hastanemiz SGK anlaşmalı olacak. Ülkemizdeki tüm sağlık kuruluşlarını etkileyen olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa SGK’yla anlaşmamız sürecek.İleri teknolojiyle hizmet vereceğiz."

Grubun Ege Bölge Sorumlusu Dr. Ulvi Ünal da 18 milyon Euro'ya malolan Universal Kuşadası Hastanesi’nin bölgenin sağlık alanındaki tüm eksiklerini giderebileceğini söyledi. 17 Şubat Cuma günü ilk hastasını kabul edecek hastanede 250 kişiye istihdam sağlanacağını bildiren Dr. Ulvi Ünal, "Kardiyoloji, beyin cerrahisi, üroloji dallarının yanında acil servis, anestezi ve reanimasyon, beyin ve sinir cerrahisi, biyokimya, çocuk sağlığı ve hastalıkları, dahiliye, dermotoloji, estetik cerrahi, genel cerrahi, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kalp ve damar cerrahisi, kulak burun boğaz, mikrobiyoloji ve enfeksiyon hastalıkları, nöroloji, ortopedi, travmatoloji, radyoloji ve yoğun bakım ünitelerinde 22 doktorla hizmet vereceğiz" dedi.