Atatürk Havalimanı'ndaki yetkililer uçuş öncesi bir hava yolu şirketinin personelini ilk kez yolcuların kontuarlardan uçağa binene kadar karşılaştığı bütün uygulamalardan dolayı eğitim testinden geçirdiğini belirttiler.

United Airlens'in İngiltere, İskandinavya, Avrupa ve Rusya Bölgesel Direktörü David Linnocent, personelin eğitim testinden geçirilmesiyle ilgili şöyle konuştu:

''Özellikle United'in bu uygulamayı yapmasındaki sebep yolcularımızın terminale girdikten sonra uçağına binene kadar kendisinin ve bagajlarının karşılaşacaklarının sistemde test edilmesidir. Karşılaşacağı lokal uygulamalardan doğabilecek aksaklıkların önlenmesi, bir aydır yaptığı yer personeli eğitiminin tamamlandıktan sonra kendi kendini test etmesidir. Ayrıca Pazartesi başlayacak olan uçuşlarda -ve bu uçuşlar New York'tan İstanbul'a, İstanbul'dan New York'a her gün olacak- tamamen yolcu memnuniyetini yüzde yüz sağlayabilmek amacıyla kendi kendisini test etmesinden ibarettir. Bu testlerimiz 2 gün sürecek bugün ve yarın, biz burada eğitimimizin karşılığında ne kadar verim alabileceğimizi veya hangi noktaları düzeltmemiz gerektiğini anlayarak, o noktadan hareketle yolcumuza en iyi kalitede hizmet vermeyi amaçlıyoruz.''

Dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden United Airlines, İstanbul-New York seferlerine Boeing 767/300 tipi uçaklarla, 2 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

FK(BB) (FOTOĞRAF)