Üniversite hayalini geçen yıl gerçekleştirerek, ilk tercihi olan 4 yıllık Trakya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünü kazanan 19 yaşındaki Musa Dertli’nin hayatı, sevdiklerine duyduğu özlemle kabusa döndü. Musa Dertli, çok sevdiği arkadaşlarını ve ailesi görmek için geçen mart ayında iki günlük tatil için İzmir’e geldi. Ailesiyle hasret gideren Dertli, daha sonra da kendisinin geldiğini öğrenen, birlikte üniversiteye hazırlandığı dershane arkadaşlarıyla buluştu. 

DÖNÜŞ YOLUNDA HAYATI KARARDI

İnciraltı semtinde birlikte eğlenip sohbet eden Musa Dertli ve arkadaşları, daha sonra iki araçla evlerine dönmek için yola çıktı. Musa Dertli de, Ege Üniversitesi öğrencisi arkadaşı Anıl Özkozanoğlu ile birlikte kız arkadaşları Melike Özlevent’in kullandığı 35 SR 521 plakalı otomobile bindi. Arkadaşların yol boyunca şakalaşıp eğlendiği sırada Melike Özlevent, yönetimindeki otomobilin kontrolünü yitirdi. Yoldan çıkan otomobil, kaldırıma çarpıp ardından da yan tarafta bulunan otoparktaki 6 aracın üzerine uçtu. Çarpışma sırasında otomobilin arka koltuğunda oturduğu için camdan yola fırlayan Musa Dertli, ağır yaralı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Otomobili kullanan Melike Özlevent ile Anıl Özkozanoğlu ise kazadan yara almadan kurtuldu.

YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI, YATAĞA BAĞIMLI KALDI

Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Musa Dertli, bir ay süren yaşam mücadelesinin ardından hayata tutundu. Hayatta kalmasıyla ailesini büyük sevince boğan Dertli için, acı gerçek de bundan sonra ortaya çıktı. Otomobilden fırladığı sırada omurların kırıldığı, omuriliğinin zedelendiği belirlenen üniversiteli genç, yatağa bağımlı kaldı. Tedavisinin tamamlanmasının ardından talihsiz Musa, maddi imkansızlıklara rağmen evinde kendisini için hazırlanan ve hastane odasını andıran odaya götürüldü.

ARKADAŞLARIYLA SANAL ALEMDE BULUŞUYOR

Okulunu bitirip iş hayatına atılmanan hayallerini kurarken, yaşadığı kazanın ardından yatağa bağımlı kalan Musa Dertli, yine de hayata küsmedi. Sosyal yönden faal bir öğrenci olan Musa’nın şimdi tek dünyası yatağında kullanabildiği bilgisayarı oldu. Bilgisayarından sosyal paylaşım siteleri üzerinden arkadaşlarıyla bağlatısını koparmayan Musa’nın en büyük hayali ise, eskisi gibi arkadaşlarıyla aktif bir yaşama dönebilmek.

TEDAVİSİ İÇİN YARDIM İSTİYOR

Belinden aşağısını hissedemeyen ve önümüzdeki günlerde fizik tedaviye başlayacak olan Musa’yı karamsarlığa iten ise maddi iskansızlık oldu. Ailesinin ekonomik durumunun iyi   olmadığını söyleyen Musa Dertli, "Ben yaşadığım talihsiz kazanın ardından tekrar ayağa kalkmak istiyorum. Bunun için de iyi bir fizik tedaviye ihtiyacım var. Ben iyi bir hastane ve fizik tedavi süreci için yardım istiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

Bu arada Dertli’nin, otomobili kullanan arkadaşından şikayetçi olmadığı da belirtildi.



TY(AÖ/COŞ)