Adını tarihe 'İlkler kenti' olarak yazdıran Bergama’nın tarihi dokusu ve var olan tüm güzellikleri, belediye tarafından tanıtım filminde biraraya getirildi. Fotoğrafçı Gökhan Güzeler ve Volkan Alkan’ın hazırladığı tanıtım filmi projesi 5 ay sürdü. Milyonlarca fotoğraf karesinden kusursuz pozlama ile video oluşturma tekniği 'Time Lapsi' kullanılarak, video çekimiyle ulaşılması güç kalite ve çarpıcılıkta 4 dakika 16 saniyelik görsellik oluşturuldu. Filmde, Akropol, Asklpeion, Allionai, Kızılavlu, Zeus Sunağı gibi bir çok tarihi mekanın panoromik ve yakın plan fotoğraflarına yer verildi.

Yeni gelişmeye başlamış kusursuz pozlama ve hiçbir gölge ve ışık sorunu bulunmamasını sağlayan görüntüler oluşturulmasını sağlayn 'Time Lapse' teknoloji ile çeşitli tanıtım film, belgesel ve kısa filmler çekildiğini belirten Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, şöyle dedi:

"BBC Televizyonu geçen yıl 5, 'Time lapse' uzmanıyla kendi bünyesinde çeşitli belgesellere imza attı. Yine geçen yıl 1 ülke ve 3 şehrin tanıtım filmleri bu teknikle çekilmiş. Las Palmas şehrinin 2016 Avrupa Kültür Başkenti adaylığı için hazırlanan tanıtım filmi bu teknikle yapılmış. İlkler şehri Bergama'nın daha geniş kitleler tarafından bilinebilmesi ve insanların paylaşmaktan zevk duyacağı bir tanıtım filminin hazırlaması amacıyla başlattığımız proje aynı tekniği kullandık. Bizlerin de izlerken büyük keyif aldığı bir çalışma oldu."

Bergama'nın hızla gelişen teknolojinin gerisinde kalmayarak zamana ayak uydurduğunu belirten Başkan Gönenç, "Ocak ayında adaylık dosyasını UNESCO’ya ileteceğiz. Bergama’nın bu aşamada tanıtılması oldukça önemli. Adaylık vurgusunu öne çıkardığımız tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinde bu çalışmadan oldukça faydalanacağız" dedi.