Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan'ın Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Enstitüsü'ndeki böbrek nakli hazırlıklarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ömer Geçici, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr Ayhan Dinçkan, Başhekim Doç.Dr. Mustafa Ünal ve Başhekim Yardımcısı Nefroloji Sorumlusu Doç. Dr. Hüseyin Koçak, eski bakan Unakıtan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Unakıtan'ın moralinin çok yüksek olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Geçici, şöyle dedi:

"Sayın bakanımızı misafir ediyoruz. Genel durumu iyi. Bizi her zamanki gibi güler yüzüyle karşıladı. Şu an tetkikleri yapılıyor. Bir böbrek sendromu rahatsızlığı nedeniyle üniversitemizi tercih etmişler."

Nefroloji Sorumlusu Doç.Dr. Hüseyin Koçak, kronik böbrek yetmezliği ve koroner arter hastalığı bulunan Kemal Unakıtan'ın böbrek rahatsızlığının hangi aşamada olduğunun tespit edileceğini söyledi. Doç.Dr. Koçak, "Eğer son aşamada diyaliz ya da böbrek nakli düşünülecek. Sonuçlar birkaç gün içerisinde tespit edilecek" diye konuştu.

Organ Nakil Enstitüsü Müdürü ve Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr. Ayhan Dinçkan ise, kronik böbrek yetmezliğinin hangi aşamada olduğunun araştırıldığını bildirdi.

Yetkililer, Kemal Unakıtan'ın tetkik sonuçlarının cuma günü kesinleşeceğini açıkladı.

Diğer yandan hastanenin VIP bölümündeki odasında dinlenen Kemal Unakıtan, bir ara görevliler eşliğinde tekerlekli sandalyede dışarı çıkartılarak dolaştırıldı.



Akif ARICI/ANTALYA,



AA(SU/İD)