Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dünürü 55 yaşındaki Ali Rıza Üstün'den böbrek nakli olmayı bekleyen Maliye eski Bakanı 66 yaşındaki Kemal Unakıtan, gününü hastanenin VIP servisindeki 317 nolu odasında geçiriyor. Yaklaşık 3 yıldır hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan Kemal Unakıtan'ı, eşi Ahsen Unakıtan da yalnız bırakmıyor.

ANJİYO OLDU

Hastane binasındaki Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde tedavisi devam eden Unakıtan'a dün anjiyo yapıldığı için kan sulandırıcı ilaçlar verildiği, bu ilaçlardan sonra yapılacak tetkiklerin sonuçlarının beklendiği kaydedildi. Verici Ali Rıza Üstün'ün tetkiklerinin de devam ettiğini belirten yetkililer, yarın yapılması planlanan ameliyatın önümüzdeki haftaya kalabileceğini bildirdi. Unakıtan 16 Şubat 2009'da ABD'deki Cleveland Clinic'te by-pass ameliyatı olmuştu.

KARAR OYBİRLİĞİYLE ALINDI

Etik Kurul'a 7 kişinin girdiğini belirten kurul üyesi avukat Mustafa Murat Bilgin, bu kişilerin İl Sağlık Müdürü, emniyet müdürü, avukat, bir nefrolog, psikiyatrist ve sosyal hizmet uzmanı ile sekretarya görevlisi olduğunu aktardı. Etik Kurul'un, üçüncü kişilerin bağışlarının maddi menfaat karşılığı olup olmadığına, tarafların ekonomik sosyal konumlarına baktığını kaydeden Bulut, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve bağışçı Ali Rıza Üstün ile ilgili dosyanın normal bir dosya olduğunu, gerekli yazışmaların ardından bağışın etik olduğuna yönelik kararın oybirliğiyle alındığını aktardı.

AKDENİZ NAKİLDE MARKA OLDU

Antalya İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin ise Etik Kurul'a giren hastanın kimliğinin kendileri için önemli olmadığını söyledi. Bu kişilerin neden Antalya'yı tercih ettiğine bakılması gerektiğini kaydeden Bilgin, "Önemli kişiler neden Akdeniz'e geliyor? Bu olay, organ naklinde marka olduğumuzun işaretidir. Artık Antalya organ naklinde Türkiye'de değil dünyada bir marka olduğu için önemli insanlar da burayı tercih ediyor. Bu bizim marka tescilimiz anlamına geliyor" diye konuştu.


BT(SU/AAA)