Fatih İlköğretim Okulu her yıl Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde verdiği 'Yılın Annesi' ödülünün bu yılki sahibi belirlendi. Yılın Annesi ödülü, 2008 yılının Ağustos ayında Antalya'nın Aksu İlçesi'nde geçirdiği trafik kazası sonucu 4 yıldır yatağa bağımlı yaşayan ve 'Umut' adı verilen gencin bakımını gönüllü olarak üstlenen Gülsüm Kabadayı'ya verildi. Umut'a baktığı evde Kabadayı'yı ziyaret eden Fatih İlköğretim Okulu 7-C sınıfı öğrencileri ve öğretmen Filiz Çobanoğlu, yanlarında getirdikleri çiçek ve hediyeleri verdi.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette konuşan öğretmen Filiz Çobanoğlu, Umut'un bir bebekten öte bakma ihtiyacı olduğunu belirtti. Çobanoğlu, "Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri, Umut'la ilgili gayretlerinden dolayı yılın annesini Gülsüm Kabadayı olarak seçti. Çok çok az kişi kimsesiz bir insanın gece gündüz bakımını üstlenir. Konuşamayan bebekten daha öte bakımı zor olan birisine bakan anne bir ömür boyu yılın annesi olmalı" diye konuştu.

Ağustos 2008'den bu zamana kadar elleriyle besleyip yanından ayrılmadığı Umut'un tedavisini evinde sürdüren 41 yaşındaki Gülsüm Kabadayı, "Yılın annesi olmak güzel, ancak Umut’un gerçek annesinin bulunmasını istiyorum" dedi.

GERÇEK AİLESİ YOK

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi yoğun bakımındayken hiçbir yakını gelmeyen ve akrabası bulunmayan kimliksiz gence, aynı hastanede yakını bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıkmış, kimliksiz gence hastanede 'Umut' adı verilirken, dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yardımıyla kimlik çıkartılmış ve 'Mustafa Öz' ismi konulmuştu. Kemik yaşının o zaman için 18 olduğu belirlenen ve konuşamayıp yürüyemeyen Umut'un ailesini bulma girişimleri sonuçsuz kalmıştı.