İzmir’in Menderes İlçesi Ahmetbeyli’deki tekne faciasında 61 kaçağın hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan soruşturmanın ayrıntıları da ortaya çıktı. Gözaltındaki şüphelilerin, soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla 'göçmen kaçakçılığı'nın yanısıra 'bilinçli taksirle adam öldürmek' suçlarından da haklarında işlem yapıldığı öğrenildi. Şüphelilerin, hayatını kaybeden 61 kişi için ayrı ayrı bu suçtan yargılanacakları da öğrenildi.

TEKNEYİ İLK KAPTAN TERKETMİŞ

Savcılığın gizlilik kararı aldığı soruşturmada, olaydan kurtulan 46 kişinin tek tek ifadelerinin alındığı ve bu ifadeler doğrultusunda yeni operasyonların düzenlenebileceği belirtildi. Bu arada, 46 kişinin ifadelerinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ait misafirhaneye gönderileceği açıklandı.

Öte yandan tekne kaptanı B.Y.’nin yapılan üst aramasında tekneyi 10 bin dolara kiraladığına yönelik sözleşme çıktığı bildirildi. Ayrıca, tekneden sağ kurtulan kaçakların verdiği bilgilerde, teknenin su alıp kayalıklara çarpmanın hemen ardından kaptan B.Y.’nin, denize atlayarak tekneyi ilk terkeden kişi olduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında, sorguları devam eden 3’ü yabancı uyruklu 4 şüphelinin işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

İZMİR,



İÖ(SS)