Fatih Mahallesi'ndeki bir apartmanın bodrum katında yaşayann 27 yaşındaki Mutlu ve 34 yaşındaki Süleyman Kuluç çiftinin oğlu Aziz Kuluç'a, 3 yıl önce lösemi teşhisi konuldu. Bir otelde bulaşıkçı olarak çalışan baba Süleyman Kuluç, oğlunu her ay İzmir Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kemoterapi tedavisine götürdü. Aziz’e ilik nakli yapılabilmesi için anne, baba ve yakınlarından örnekler alındı. Ancak hiç birinin dokusu uyuşmadı. Daha sonra doktorlar, Kuluç çiftine kardeşinden ilik nakli yapılabilmesi için çocuk yapma önerisinde bulundu. Bunun üzerine Mutlu- Süleyman Kuluç çifti, oğullarının tedavisi için bir bebek yaptı. 2 yıl önce doğan erkek bebeklerine ağabeyine umut olması için 'Ümit Muhammet' adını verdiler. Ümit Muhammet’in göbek bağından alınan kök hücre ağabeyi ile 6’da 4 uyum sağladı. Ancak kemik iliği uyum sağlamadığı için ilik nakli yapılamadı.

HASTALIĞI YAVAŞLADI

Aziz’in tedavisi sürerken, hastalığında yavaşlama görülmeye başlandı. Hastalığın tekrar nüksetmesi durumunda kök hücre nakli düşünülüyor.

Baba Süleyman Kuluç, oğlunun tedavisi için her ay İzmir’e gittiklerini belirterek şunları anlattı:

"Hastalık şu an ilerlemiyor. Bu tamamen bittiği anlamana da gelmiyor. Her an tekrar ilerleme başlayabilir. Biz buna bile çok sevindik. Doktorların önerisi üzerine ikinci bir çocuk yaptık ancak onun da kemik iliği uyuşmadı. Ama kök hücre 6’da 4 uyum sağladı. Hastalık tekrar ederse, kök hücre nakli yapılabilir. Diğer yaşıtları çocuklar gibi dışarıya çıkıp oyunlar oynayamayan Aziz, evde küçük kardeşi Ümit Muhammet ile oynayarak zamanını geçiriyor."



RÇ(İÖ/COŞ)