1980 yılında çıkardığı ilk albümünden bu yana idol haline gelen, `Nikah Masası' adlı bestesiyle gönüllerde taht kuran Ümit Besen'in adı, İzmir'de, Güzelyalı Kültür Merkezi binasında açılan nikah dairesine verildi. Açılış törenine Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, duayen sanatçı Ümit Besen, program sunucusu Seda Akgül, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, Ümit Besen Nikah Salonu'nda kıyılan ilk nikahın gelin ve damadı Ceren Dağlı-Mehmet Uçar çifti ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanatçının hayranlarının büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan CHP'li Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak'ın en fazla nikah kıyılan kent merkezi olduğunu vurguladı. Yapılan kamuoyu araştırması sonucunda, Güzelyalı semtinin ilk nikah dairesine Ümit Besen adının verildiğini söyleyen Başkan Tartan, şunları söyledi:

"Ümit Besen 'evlilik' denince akla gelen ilk isim olmuştur hep. 30 yılı aşkın süredir şarkılarında, filmlerinde, ekranlarda, her yerde sevgi mesajı vermiş bir halk adamı olan Ümit Besen, nikah salonumuz için en doğru isim oldu. Biz geniş bir kardeşlik coğrafyasında yaşıyoruz. Bu coğrafyada senfoni dinleyen de var, lahmacun yiyen de. Kimsenin kimseye yukarıdan bakmasına gerek yok çünkü bu farklılıklar bizi zenginleştiriyor. Ümit Besen de bizim, Fazıl Say da bizim. Necip Fazil da, Mehmet Akif Ersoy da bizim. Geleceğe umutla bakmak için her konuda olduğu gibi sığ çatışmaları aşarak, onun yerine toplumsal uzlaşma aranmalı. Benim görev sürem boyunca topluma verdiğim ve vereceğim en büyük hizmet işte bu anlamda sevgi, barış ve hoşgörüdür. Ümit Besen ismini nikah salonuna vermekten de gurur duyuyoruz. Şarkılarıyla, duruşuyla, yaptıklarıyla sevgi, dostluk, hoşgörüyü anlatan Ümit Besen, bundan sonra İzmir'de de sevgiyi anlatmaya ismiyle devam edecek. Mutlu evlilikler, mutlu Koknak'ta yaşanacak."

Adının nikah salonuna verileceğini öğrendiğinde çok şaşırdığını, hatta inanmadığını söyleyen Ümit Besen ise mutluluğunu şu sözlerle ifade etti:

"Yıllardır hep benim şarkılarımla tanışmış, evlenmiş, çocukları olmuş kişilerle karşılaştım ve bundan mutluluk duydum. Demek ki o şarkılardaki duyguyu, sevgiyi anlamışlar ve aşkı gerçekten yaşamışlar. Şimdi ise ismimin bir nikah salonuna verilmesi beni çok onurlandırdı. Ben hep sevgiyle, insanların sevgisiyle yaşadım ve şarkılarımda sevgiyi anlattım. Şarkılarımdaki hüzün kavuşamamaktandır, ama ben tüm sevenlerin kavuşmasını istiyorum."

NİKAH TANIĞI OLDU

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Ümit Besen Nikah Dairesi'nde açılışla birlikte ilk nikah gerçekleşti. Ceren Dağlı ve Mehmet Uçar çiftinin şahitliğini Ümit Besen ve Seda Akgül yaptı. Nikahlarına Ümit Besen'in katılacağından habersiz olan genç çiftin heyecanı, sürpriz karşısında ikiye katlandı. Ümit Besen Nikah Dairesi'nde evlenen ilk gelin ve damada, evlilik cüzdanı, bir ömür boyu mutluluk dileğiyle verildi. Mutlu evliliğin sırları ise nikah şahidi Ümit Besen'in `Evlilik Reçetesi' ile geldi. Besen mutlu evliliğin sırrının her şeyden önce `Sevgi' olduğunu açıklarken, maddi kaygıları bir kenara bırakıp, birbirine sarılmalarını önerdi. Evlendikten sonra nişanlıyken olduğu gibi davranmayı, kişisel bakıma önem vermeyi ve eşine saygılı, nazik davranmayı da reçeteye ekledi.

ALTIN MİKROFON

Ümit Besen Nikah Dairesi'nde gerçekleştirilen nikahın ardından, genç çifte mutluluklar dileyen Ümit Besen, Fuat Göztepe Parkı'nda sahneye çıktı. Ünlü müzisyeni hayranları, efsane olmuş şarkılarını söyleyerek karşıladı. Seda Akgül'ün sunumuyla şenlenen konser öncesi, Ümit Besen'e Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan tarafından `altın mikrofon' verildi.

Bu özel günün kendisi için çok büyük bir anlam taşıdığını söyleyen Ümit Besen, "Altından daha değerli bir kalbi olan Hakan Tartan'a teşekkür ediyorum. İzmir'e altın gibi yüreğini vermiş Başkan Hakan Tartan en büyük alkışı hak ediyor" dedi.

Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı'nda, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Ümit Besen hayranları hep birlikte şarkılar söyledi. Ümit Besen Nikah Dairesi'nde dünya evine giren ilk çift olan Ceren Dağlı ve Mehmet Uçar da ilk danslarını, binlerce İzmirlinin alkışları arasında gerçekleştirdi.



(AÖ/ESM)