Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda 34 köylünün yaşamını yitirmesinin ardından Şırnak Valiliği, aralarında ölenlerin yakınlarının da bulunduğu öğrencilere Türkiye'nin çeşitli illerine kültür gezisine gönderdi. Aralarında Gülyazı Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin de bulunduğu 50 kişilik grup, Batman, Muş, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Sivas, Malatya ve Mardin'i kapsayan gezilerini tamamlayarak kente döndü.

Öğrenciler bugün Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ile birlikte Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'a makamında teşekkür ziyaretinde bulundu. Vali Özkan, "Doğu ve Güneydoğu'da, Anadolu'nun dört bir yanında dezavantajlı gruplare, öğrencilere, hanımlare, beylere ve özelikle öğrencilerimize yönelik sosyal destek projeler uygulanmaktadır. Özelikle Uludere'de kırsal alanda öğrencilerimizle beraber bir program uygulamış olduk. Bunu Anadolu'nun dört bir yanındaki insanlarla buluşma, tanışma, zenginlikleri, farklılıkları paylaşmaktır. Özelikle Anadolu'nun zenginliklerini paylaşmaktır" dedi.

Vali Özkan, daha sonra öğrencilere yemek verdi. Yemekte Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, öğrencilere hediyer verdi. Yemeğin ardından öğrenciler Türkçe ve Kürtçe şarkılar okudu.

Geziye katılan Edip Ölmez, gezilerinin çok iyi geçtiğini belirterek, "Gezi kapsamında Kardeniz Bölgesi'ni gezdik. Çok ilginç yerler gördük. Çok güzeldi" dedi. Öğrencilerden Elvan Encü de, "Gezimiz çok güzel ve dolu dolu geçti. Gezdiğimiz ilerin tarihi ve kültürel yerlerini gördük. Başta Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Naif Yavuz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğrenciler için çok güzel bir moral oldu. Her zaman bu tür gezilerin yapılmasını istiyoruz" dedi.