Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde görev yapan polis memuru Erhan Bucak'ın ilçede eğitim gören öğrencilerden kurduğu Uludere Müzik Vadisi Grubu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın davetlisi olarak Ankara'ya gitti. Ankara'ya hareketten önce grup üyeleri polis memuru Ercan Bucak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selanattin Yürenç ile Şırnak Emniyet Müdürü Avni Usta'yı ziyaret ederek, polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü çiçek vererek kutladı.

'Kardeşlik için çal' sloganı ile yola çıkan grup, Emniyet Müdürü Avni Usta'yı ziyaretlerinde Türkçe 'Yaz bana gönder' türküsü ile 'Bahar' anlamına gelen 'Peyaze' adlı türküyü Türkçe ve Kürtçe okudu.

Emniyet Müdürü Usta, grubun ziyaretinden memnun olduğunu belirterek, kendilerini İstanbul'da geziye gönderme sözü verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, Ankara'da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı ziyaret edeceklerini belirterek, "Müzik grubumuz kendilerine mini bir konser verecek. Umarım herkesin için keyifli bir gezi olur. Ayrıca grubumuzun bakanımıza küçük bir sürprizleri olacak" dedi.

Uludere Müzik Vadisi Grubu üyelerinden Melisa Sıtkıbütün,. Bakan Kılıç'a Ankara'da 8 parçalık bir şarkı listesi sunacaklarını belirterek, "Uludere'yi orada en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız. Uludere sadece savaşlarıyla ünlü bir yer olmasın istiyoruz. Hepimiz kardeşiz hep beraber gidip geleceğiz" diye konuştu.



AE(GG/AAA)