Uludere'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişi, dün gece 1'inci yıldönümünde yapılan meşaleli yürüyüşle anıldı. Türkiye'nin değişik illerinden 34 kişinin mezarının bulunduğu Gülyazı Köyü'ne gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin düzenlediği meşaleli yürüyüşte 'Katil devlettir, hesap soracağız' yazılı pankartı açılırken, 'Katil devlet hesap verecek', Kürtçe 'Şehit namirin' (Şehitler ölmez) ve 'Kürdistan faşizme mezar olacak' sloganları atıldı.

Köy meydanına gelen yürüyüşçüleri burada yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri çocuklarının fotoğraflarıyla karşıladı. Meydana daha sonra olayda ölenlerin fotoğraflarının basılı olduğu tişörtler giyen gençler, bir tiyatro oyununu sahneledi. Oyunda, ölenlerin isimleri sırayla okunurken, bir genç meydana çıkarak, "Ben Türk savaş uçakları tarafından katledildim" diyerek, yere uzandı. Adı okunanları temsilen 34 kişi meydana uzanırken aileler gözyaşlarına hakim olamadı. 

SGDF Başkanı Ali Tektaş, çocuklarını kaybeden ailelerin acısını paylaşmak ve yalnız olmadıklarını göstermek için geldiklerini belirterek, Mayıs ayında köyde bir 'Utanç Müzesi' inşa edeceklerini söyledi.