Galatasaray Lisesi önünde, Mazlumder, İnsan Hakları Derneği, Eşit Haklar İzleme Derneği ve Başkent Kadın Platformu temsilcisi 15 kişi öğlen saatlerinde, “Sınırlara inat, Roboski’ye adalet” şeklinde döviz açtı.

Mazlumder İstanbul Şube başkanı Cüneyt Sarıyaşar’ın okuduğu basın açıklamasında;

“Olayın sorumlusu askeri ve sivil bürokratlar adalet önüne çıkarılamadığı gibi, siyasi sorumlular da ödevlerini yerine getirmedi. Acılı ailelere verilecek tazminatı gündeme taşıyarak, kamuoyunda olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığı kanaatini uyandırdılar. Yetkililerin duyarsızlığı ve soruşturmanın yavaş yürümesi, herkeste adalete olan güveni zayıflattı. Şimdi herkesin olanları bilmeye hakkı var. Roboski’ye adalet inşa edilmezse geleceğin karanlık olduğunu görmeye herkesin ihtiyacı var” dedi.

Açıklama sonrası üniversitede okuyan ağbeylerine harçlık gönderebilmek için okulu bırakıp kaçakçılık yapmak zorunda kalan Serhat Encü’nün hikayesi kendi ağzından yazılan mektuptan okundu.

Topluluk daha sonra, Serhat Encü’nün hikayesinin yazıldığı mektubu, Galatasaray Postanesi’nden Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri ve Adalet Bakanlığı’na postaladı. Sivil toplum kuruluşları, 34 gün boyunca her gün olayda hayatını kaybeden bir kişinin hikayesini kamuoyuna yayımlanarak, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet ve İçişleri bakanlıklarına göndereceklerini duyurdu.


MÖ (MK) (FOTOĞRAF)