Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen teleferiğin yeni projenin uygulanması dolayısıyla kapatılması üzerine, Uludağ’a ulaşım sadece karayoluyla gerçekleştirilebiliyor. Yaklaşık 40 kilometrelik karayolunda ulaşımın sağlıklı yapılabilmesi amacıyla Karayolları ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri kış aylarında düzenli olarak kar temizleme ve tuzlama yaparken, valilik de bir dizi önlem aldı.

Kar durumuna göre, Uludağ yolunun başlangıcı olan 8’inci kilometre ve Milli Parklar Girişi’nde önlem alan jandarma ekipleri, zincirsiz araç geçişine izin vermiyor.

Geçen yıllarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle zincir takma işlemlerine de düzen getirildi. Alınan karara göre, araçlara zincirleri bölgede bulunan Yiğitali, Kirazlı ve İnkaya köylüleri takacak. Üzerlerine fosforlu yelekler giyen görevliler dışında, yol güzergahı boyunca başka kimse bu işlemi yapamayacak. Yiğitali Köyü’nden 85, Kirazlı’dan 60 ve İnkaya’dan 5 görevli nöbetleşe zincir takma işlemi gerçekleştirecek. Zincir takmada araç büyüklüğüne göre 10-20 ücret alacak görevliler, zincir satışı da yapacak. Zincir takma ve uygulanacak kuralları jandarma denetleyecek.

KAR KALINLIĞI 130 SANTİMETREYE ULAŞTI

Bu arada, Uludağ’da kar yağışı dün gece de aralıklarla devam etti. Hava sıcaklığının sıfırın altında 9 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar kalınlığı da 1 metre 30 santimetreye ulaştı.