Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığını söyleyen Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim görevlisi Dr. Önder Canbolat, bölüm bünyesinde yetiştirdikleri kurbanlıklar ile ilgili bilgi verdi. Kurbanlıklarının Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Uygulama Biririmi'nde yetiştirildiğini kaydeden Canbolat, "Burada hayvanları veteriner ve ziraat mühendislerinin kontrolünde özel olarak besleyip yetiştiriyoruz. Hayvanlara, üretimini kendimizin yaptığı yemleri tekrar kontrol ederek veriyoruz" dedi.

Kurbanlık olarak satışa sundukları 1 yaşından genç olan hayvanların, Merinos ve Kıvırcık olmak üzere iki ırktan oluştuğunu söyleyen Canbolat, bu yıl kiloları 50 ile 70 kilogram arasında değişen 65 küçükbaş hayvanı, 900 ile 1200 lira arasında değişen fiyatla  sattıklarını belirtti.

"KURBANLARIMIZIN ET BİRİKİMİ ÇOK FAZLA"

Satıldıktan sonra Kurban Bayramı'na kadar ücretsiz besledikleri, bayram günü ise para karşılığı kesimini yaptıkları hayvanların elit olduklarını dile getiren Canbolat, "Buraya yabancı bir sürünün karışmasını istemiyoruz. Dolayısıyla bu sene hayvan sayımız biraz daha az. Bizim hayvanlarımızın piyasadakilere göre bir üstünlüğü de var. Hayvanların et birikimi çok daha fazla . Diğerleri hayvanların midesini kaba yemle dolduruyorlar. O nedenle randımanı ve ete dönüşüm düşüyor. Bizde ise et oranı çok daha yüksek" diye konuştu.



ST(FK/AK)