UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nce kabul edilen ve eş finansman modeliyle gerçekleştirilecek projenin imza töreni Rektörlük A Salonun'da yapıldı. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, UÜ adına proje yürütücüsü Prof. Dr. Recep Fedakar, Bursa Emniyet Müdürlüğü adına proje yürütücüsü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Habib Güzel Katıldı.

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, Bursa Emniyet Müdürlüğü'yle somut sorunlara çözüm bulmaya yönelik bu çalışmanın başlangıç olduğunu, farklı konularda ki projelerin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan da, literatürde parmak iziyle ilgili bu başlık altında çalışma bulunmadığını belirtip, elde edilecek sonuçların, uzmanların ve adli makamlara yapacakları çalışmalarda verecekleri kararlarda büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

UÜ Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Aslı Hockenberger de, Bursa Emniyet Müdürlüğü'yle proje yazma eğitimleriyle başlayan işbirliğinin, artık proje bazlı hale dönüştüğünü, bunun önümüzdeki günlerde daha da artacağını açıkladı; "Üniversite olarak, bilgimizi ortak projelerde paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

YARGIYI RAHATLATACAK ÇALIŞMA

UÜ ile Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, her türlü yüzeyde bırakılan parmak izinin tespiti araştırılacak. Parmak izlerinin farklı yüzeylerde yaş ve cinsiyet gruplarına göre belirlenecek çalışmada, sonradan ıslanmış gözeneksiz yüzeyler ile tuzlu su ve tatlı su ortamına maruz kalmış yüzeylerde parmak izi kalıp kalmadığı incelenecek.