Kayak severlerin, 'Beyaz Cennet' olarak tanımladıkları Uludağ, sezonun en hareketli günlerini yaşıyor. Sömestir tatilinin başlamasıyla Uludağ'a akın eden öğrenciler, Winterfest 2012 ve Whitefest 2012 kış festivalleri etkinliklerine katılıyor. Öğrenciler; Demet Akalın, Hadise, Kenan Doğulu, Murat Boz, Bengü, Arto, Milk&Sugar, Rachael Starr, Feix Renger, Burak Yeter'in de sahneye çıkacağı festivaller kapsamında hem eğleniyor hem de kayak yaparak stresi atıyor.

Telesiyejlerin buz tuttuğu Uludağ'da hava sıcaklığı gece sıfırın altında 8, gündüz ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düşüyor. Üşüyen tatilciler pist kenarında varillerin içinde yakılan ateşle ya da kafeteryalardaki şöminelerde ısınıyor.

Uludağ'da yaşanan hareketlilik nedeniyle jandarma da geniş güvenlik önlemleri aldı. Sivil ekip sayısını arttıran, kaybolma olaylarına karşı mevcut arama-ve kurtarma timi sayısını çoğaltan jandarma araçların zincirsiz yola çıkmasına izin vermiyor.

HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU ÜCRETLER FARKLI

Toplam 5 bin yatak kapasiteli Uludağ'da otellerin rezervasyonları mart ayına kadar doldu. Toplam 22 kayak pistinde tek kart uygulaması yapan otellerin düzenledikleri paket programlarda, hafta içi, kişi başı 'her şey dahil' konaklama ücreti geceliği 270 lira, hafta sonu ise 375 lira.



HD,TA(FK/CK)