Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Uludağ’ın Davos olması için başlatılan çalışmalar sonucunda Bursa Büyükşehir Belediyesi 1’inci ve 2’nci oteller bölgesinin altyapı çalışmaları için ilk kazmayı vurdu. Otopark ve kongre merkezi sorunu için yapılan çalışmalar, sivil toplum örgütlerinin 1/5 bin nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama planlarına yapılan itirazlarla durduruldu. Bursa Valisi Şahabettin Harput, Çarşamba Valilik binasında ‘Uludağ Milli Parkı 2012-2013 Kış Turizm Sezonuna Hazırlık Koordinasyon Toplantısı’ düzenleyerek son durumu değerlendirdi.

Uludağ’ın kış turizmindeki yerini kaybetmeye başladığını söyleyen Vali Harput, Valilik olarak Uludağ’ı eski günlerine getirmek için değil, ilerisine taşımak için çabaladıklarını belirtti. Uludağ’ın büyük sorununun çok başlılık olduğunu kaydeden Harput, Uludağ’ın sadece kışın değil, dört mevsim kullanılmasını hedeflediklerini ifade etti.

OTELLERİN PLANA AYKIRI BÖLÜMLERİNİN YÜZDE 90’I YIKILDI

Birinci ve İkinci Gelişim Bölgesi arasındaki ulaşım sorununun çözüldüğünü vurgulayan Vali Şahabettin Harput, "Uludağ’da planlarla ilgili sorunlar da çözülüyor. Otellerin planlara aykırı olan kısımlarının yüzde 90’ı yıkıldı ve yenilendi. Bazı otellerimiz yazında hizmet vermeye başladı. Birinci ve İkinci Gelişim Bölgesi'nin en büyük sorunlarından biri otopark. Özellikle cumartesi, pazar kuyruktan sıyrılıp bir yerlere varmak mümkün değil. Bu sorunların çözümü için imar planlarının bitmesi bekleniyor. Birinci Gelişim Bölgesi'ndeki otopark ve idare binası sorunu için hazırlanan plan uygulamaya konulduğunda yargıya yapılan başvuru ile yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Yoksa işler aşağı yukarı bitme noktasına gelmişti. İkinci Gelişim Bölgesi ile ilgili imar planları da askıya çıktığında itiraz edildi. Burada kongre ve günübirlik spor merkezleri çok önemli. İtirazlar nedeniyle şu an beklemede. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bunu yeniden değerlendiriyor. Umarım doğru karar çıkar. Uludağ’da bir konsorsiyum sağlanmalı. Doğru adım atarak herkesin bu işi desteklemesini ve sorunları bitirmek istiyoruz" dedi.

Uludağ’da UEDAŞ, BUSKİ ve Türk Telekom’un altyapı sorunlarının çözümü için ciddi yatırımlar yaptığını dile getiren Harput, gelecek yıl yeni teleferiğin ve Uludağ yolunun Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından asfaltlanmasıyla temel ulaşım sorunlarının çözülmüş olacağını aktardı.

SARIALAN’A İKİ KIR GAZİNOSU

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İkinci Bölge Müdürü Yahya Güngör de Uludağ’da yeni sezonda yapılacak çalışmaları aktardı. Güngör, 2011-2012 sezonunda 850 bin kişinin Uludağ Milli Park’ını ziyaret ettiğini anlatarak, yeni otellerle birlikte Uludağ’da 11 bin yatak kapasitesi olacağını bildirdi.

Karabelen ve Çobankaya kamp alanlarının onaylandığını söyleyen Güngör, "Sarıalan’ın ikinci derece SİT alanına düşürülmesi için başvurularımızı yaptık. 8 yürüyüş parkuru ve yağmur barınakları ihalesi yapıldı. Mevcut teleferik oteller bölgesine kadar çıkacak. Sarıalan’a iki kır gazinosu yapılmasını talep ettik. Sarıalan’da bulunan kamp ve günübirlik yerde bulunan 9 adet satış dükkanı da yeniden düzenlenecek" diye konuştu.



SÇ(FK/CK)