Uludağ’daki Ekonomi Zirvesi’nin onur konuğu olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, zirveden teleferikle Bursa kent merkezine indi. Merkez Yıldırım İlçesi’ndeki Mollaarap Camii'nde kılan Cuma Namazı'nı Babacan, cami çıkışında ve tarihi Mollaarap aşevini de vatandaşlarla sohbet etti.

Ali Babacan, Uzun Çarşı, Tuzhan ve Kozahan'ı gezdikten sonra Nilüfer Köylü Pazarı'nda esnafa “hayırlı işler” dileyerek Aşıklar kahvesine gitti. Babacan, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti’li Recep Altepe ve beraberindeki heyet ile birlikte saz üstatlarından türkü dinledi.

Ulu Camii'yi de gezen Babacan, Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından karşılandı. Caminin yeni tadilat yapılan 'Hünkar Köşkü' olarak bölümüne çıkan Babacan, Ulu Cami’nin yenilenmiş halini çok beğendiğini söyledi. Cami çıkışında yürüyerek Büyükşehir Belediye Binası’na geçen Babacan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti. Çıkışta izciler tarafından uğurlanan Babacan Emirsultan türbesini ziyaret edip dua ettikten sonra Ankara’ya gitmek için yola çıktı.



Hüseyin TÜCCAR/BURSA,




HT(FK/AAA)