Her yıl İstanbul’un fetih yıldönümü olan 29 Mayıs’ta düzenlenen Ulubatlı Hasan’ı Anma Günü Sütaş’ın sponsorluğunda Uluabat Köyü'nde gerçekleştirildi. Törene, Karacabey Kaymakam Vekili Kazım Karabulut, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin Özlükurt’un yanı sıra siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Ulubatlı Hasan Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Köy meydanında devam eden törende açılış konuşmasını Uluabat Köyü Muhtarı Mesut Altınok yaptı. Altınok, "Milletimiz zor zamanlarda sürekli kahramanlar çıkartmış. Köyümüzden de böylesine büyük bir kahraman çıkmasının şeref ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Kaymakam Vekili Kazım Karabulut ise Uluabat’ta yetişen bir yiğidin, Türk alemi ve İslamiyet için çok önemli olan bir fetih sırasında ilk sancağı surlara diktiğini, ülke olarak her zaman güçlü ve birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı. Karabulut, "Değeli gençler, onların torunları olarak daima onlara layık olmaya çalışacaksınız. Onlara olan güveninizi ancak o zaman ispat etmiş olacaksınız" dedi.

Tören folklor gösterileri ve mehter takımının marşlarıyla son buldu.



AF(FK/CK) FOTOĞRAFLI)