'Topçu Meydanı' projesi kapsamında geçen yıl yıkılan vilayet binasının bahçesinde bulunan 5 tonluk Atatürk Anıtı, iş makinelerinin yardımıyla yerinden söküldü. 1955 yılından beri eski vilayet bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'nın sökümü güçlükle yapıldı. Anıtın zarar görmemesi için büyük bir itina gösteren görevliler, çelik halatla bağladıkları anıtı vinç yardımıyla kaidesinden kaldırdı. Bir süre havada vinç yardımıyla asılı duran anıtın altındaki atık çimento parçaları ise balyozla kırıldı.

Atatürk Anıtı'nın sökümü sırasında kaidede pirinç harflerle yazılı olan 'Vatan bir bütündür parçalanamaz' yazısı yerinden söküldükten, sonra iş makineleriyle parçalandı. Kamyona yüklenen Atatürk Anıtı muhafaza altına alınmak üzere 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürüldü.

Anıtın vinçle kaldırılıp kamyona kaldırıması sırasındaki çevredekiler selam durdu. Kamyon üzerinde trafikte ilerleyen Atatürk Anıtını gören bazı kişiler de ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu. Topçu Meydanı projesi bitiminden sonra muhafaza altına alınan Atatürk Anıtı tekrar eski yerine konulacak.



AL,ÖP(HK/SS)