Anma töreni, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na saat 08.55'te Vali Abdurrahman Savaş, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, diğer kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin çelenklerinin konulması ile başladı. Törende, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Atatürk’ü anma programı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde TOKİ Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti. Atatürk için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende lisenin tarih öğretmeni Rıza Kurukafa, Ulu Önder'in kişiliği ile ilgili bilgiler aktardı.

Atatürk’ün hayat hikayesinin slayt eşliğinde sunulmasının ardından, annesi Zübeyde Hanım'ı ziyaret etmek için bindiği trende, onun ölüm haberini alışı aktarıldı. Ardından lise öğretmenlerinden Ayla Köse 'Son Mektup' adlı şiiri okudu. Etkinlik, öğrencilerin 10 Kasım Oratoryosu'nu seslendirmesi ile sona erdi.



AK(OE/CK)