Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk koyma töreni, saat 08.55'de başladı. Törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başta olmak üzere Garnizon Komutanı Tuğgenerel Kemal Korkmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, askeri ve mülki yöneticiler, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın etrafının çevrelerken, tören alanına 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' temposuyla giren askeri birlik vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Antalya Valisi Altıparmak'ın Atatürk Anıtı'na Valilik çelengini sunmasıyla başlayan resmi törende 30'ya yakın sivil toplum örgütü, sendika, siyasi parti Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın sunduğu belediye çelengi ve CHP İl Başkanı Devrim Kök'ün sunduğu CHP çelengi alkışlar arasında Atatürk Anıtı'na bırakıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma programında saatler 09.05'i gösterdiğinde klaksonlar ve siren sesleri arasında iki dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Tören, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona ererken törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'nın dolduran kalabalık, beraberinde getirdikleri karanfilleri anıta bıraktı.

BANKTA OTURANLAR KALKMADI

Saat 09.05'te binlerce Antalyalı Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk'e saygısını gösterirken, buraya 100 metre uzaklıktaki işlek Kalekapısı Mevkii'nde bulunan tarihi Saat Kulesi önünde bazı vatandaşlar oturdukları banklardan kalkmadı, bazıları da bankın üzerinde uyumaya devam etti. Siren sesleriyle birlikte ayakta hareketsiz bekleyen esnaf ve yoldan geçen bazı vatandaşlar ile Ata'ya saygısını gösterdi.

ÇÖPÇÜ VE BOYACIDAN SAYGI

Antalya'nın en işlek kavşaklarından olan ve Şarampol ile 100'üncü Yıl Bulvarı'nı birbirinden ayıran Şarampol Kavşağı'nda birçok yaya ile aracın siren seslerine aldırış etmeden hareket etmesi dikkat çekti. Fakat, her yıl olduğu gibi Atatürk'e en büyük saygıyı yine emekçiler gösterdi. Simitçi, boyacı, çöpçü, kağıt toplayıcısı saatler 09.05'i gösterdiğinde oldukları yerde durarak 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. Bazı esnafların işyeri önünde oturdukları görülürken, bazıları da caddeye çıkarak saygılarını gösterdi.

DENİZDE SAYGI DURUŞU

Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 74'üncü yıl dönümü nedeniyle Antalya'da düzenlenen anma törenleri sırasında, Ata'nın hayatını kaybettiği saat 09.05'te sirenler çalmaya başladığında, Konyaaltı Sahili'nde denize giren vatandaşlar da iki dakikalık saygı duruşuna katıldı. Her sabah denize giren 55 yaşındaki turizmci İbrahim Çitil, kentte sirenler çalmaya başladığında yüzmesine ara vererek denizde Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Konyaaltı Şehitler Parkı'ndaki dev Türk bayrağının yarıya indirilmiş görüntüsü, denizin ortasında saygı duruşunda bulunan turizmci Çitil'in arkasında fon oluşturdu.