Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet’in ilanından sonra Manisa’ya gelişinin 87'nci yıl dönümü, düzenlenen etkinliklerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Sabah erken saatlerde Manisa Garı’nda düzenlenen törende Ulu Önder Atatürk’ün rölyefinin yer aldığı treni Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, daire müdürleri, üniversite ve ilköğretim öğrencileri karşıladı. Karşılamanın ardından protokol üyeleri Manisa Garı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürüyüş yaptı. Büyük Türk Bayrağı ve Ulu Önder Atatürk’ün rölyefi taşınarak, askeri bando eşliğinde düzenlenen yürüyüşe Manisalı vatandaşlar balkonlardan alkışlarla destek verdi. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndaki Milli Egemenlik Anıtı’nın önünde son buldu. Protokol üyeleri, askeri erkan ve öğrenciler Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk koydu.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, burada yaptığı konuşmada, 87 yıl boyunca Ulu Önder Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin coşkusunu yaşadıklarını dile getirdi. Ergün, "Türklerin şanlı direnişinin en sonuncusu İstiklal Savaşı’dır. İstiklal Harbi’nin ardından Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları tüm dünyaya örnek olacak kalkınma hamlesi başlatmış ve bugünün güçlü Türkiye’sinin temelini atmıştır. Bu hamlesiyle birlikte ülkesinin dertleriyle dertlenen Ulu Önder Atatürk, yurdun her köşesini gezerek asil Türk Milletini yüreklendirmişti. Bu törende Ulu Önder Atatürk’ü bir kez daha Manisa’da görüyoruz. Onun bize verdiği cesaret ve azimle geleceğe daha umutla bakıyoruz. Herşeye rağmen milli bayramlarımızı daha coşkulu kutluyoruz. Bizim için tarihten ve milli değerlerimizden uzaklaşarak yapılan modernleşme asla kabul edilemez. Atatürk’ün bize emanet ettiği Manisa’yı çağdaş, modern hale getirmek bizim asli görevimizdir" dedi.

Ergün’ün konuşmasının ardından, dönemin belediye başkanı Bahri Sarıtepe’nin Atatürk için yaptığı 'Hoşgeldin' konuşmasını Gazi İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Zahrettin Özler okudu. Atatürk’ün cevap konuşmasını da Hasan Türek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hasan Kaya okudu.

Törenin ardından katılımcılar Cumhuriyet Meydanı’ndan 19 Mayıs Stadyumu’na kadar yürüdü.