Milliyetçi Hareket Partisi’nin 17’incisini düzenledikten sonra bir yıl il bazında yapılan ve ardından tamamen sonlandırılan Erciyes Zafer Kurultayı, tertip komitesi tarafından 4 yıl aradan sonra ülkücüleri 'Başbuğ'un emanetine sahip çıkın' sloganıyla Erciyes Dağı’nda buluşturdu. Kurultay için Tekir Yaylası’na Kayseri ve çevre illerden gelerek çadır kuran yaklaşık bin 500 ülkücüye, halk şairi Ozan Arif seslendi. Tekir Yaylası’na gelerek parti propagandası ve seçim konuşması yapmadıklarını söyleyen Ozan Arif, sadece protest bir duruş sergilemek istediklerini belirtti. Ozan Arif, düzenlenen organizasyonla Erciyes Zafer Kurultayı geleneğinin yeniden canlanacağına inandıklarını belirterek şöyle dedi:

"Alpaslan Türkeş’in ölümünden sonra bizi idareye soyunanlar, Erciyes’te beceriksizliklerinden dolayı yuhalanacaklarını anladıkları için bu kurultayı bitirdiler. Ama onlar bitirmeye niyetlense de, biz yine de her yıl aynı dönemde buraya geldik."

Ozan Arif ile birlikte iftara katılan Karadenizli türkücü İsmail Türüt de Erciyes Tekir Yaylası’nın kıymetini bilmeyenler olduğunu ve onları lanetlediğini söyledi. Ozan Arif’in kürsüden seslendirdiği şiirlerden sonra okunan ezanın ardından işadamı Necip Dinçer tarafından vatandaşlara etli bulgur pilavı dağıtıldı.