Eşi Emin Öke Adatepe ile birlikte Adnan Selçuk yönetimindeki  34 YUY 65 plakalı  otomobille Ankara'dan İstanbul’a dönerken saat 18.00 sıralarında TEM'in Akyazı geçişinde takla atan otomobilin camından yola savrulan Ülkü Adatepe olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada Emin Öke Adatepe ile sürücü Adnan Selçuk da yaralandı.

Ülkü Adatepe'nin trafik kazasında ölümü herkeste büyük bir şok yaratırken, dün akşamdan beri gelişmeleri izleyen CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Mustafa Sarıgül'ün görevlendirdiği belirtilen Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Abdülkadir Sezgin de erken saatlerde Akyazı Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada işlemler sürerken daha sonra Atatürk Kültür Dayarışma Eğitim Vakfı Başkanı Gül Karyaldız, Ülküleri Yaşatma Derneği Genel Sekreteri Murat Alemdar da Akyazı'ya geldi.

Abdulkadir Sezgin burada yaptığı açıklamada çok üzgün olduklarını belirterek, cenazenin buradan alınıp İstanbul Teşvikiye'ye götürüleceğini, muhtemelen yarın toprağa verileceğini belirtti.

Akyazı Devlet Hastanesi'nde işlemler sürerken, birçok kişiyle birlikte Atatürk Kültür Dayarışma Eğitim Vakfı Başkanı Gül Karyaldız'ın da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Cenaze saat 12.00 sıralarında da İstanbul'a götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Kazada yaralanan Emin Öke Adatepe ile soför Adnan Selçuk'un da bugün Adapazarı'ndan İstanbul'daki bir hastaneye sevk edileceği belirtildi. 



ZT,AO,AG(MB/COŞ)