Merkez Seyhan İlçesi’nin Karasoku Mahallesi’ndeki bir gazinoda, yabancı uyruklu kadınların izinsiz konsomatrislik ve dans şovları yaptıkları, programdan sonra da para karşılığı erkeklerle ilişkiye girdikleri ihbar edildi. İhbar üzerine harekete geçen Ahlak Bürosu ekipleri, gazinoya baskın yaptı. Polisler, Belarus ve Rusya uyruklu 6 kadını, farklı masalarla erkeklerle sohbet ederken yakaladı. El çantaları ve pasaportları kuliste çıkan kadınlar ve gazino sahibi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kadınların yapılan incelemelerinde, ülkelerinde doktor, öğretmen, avukat ve turizm işletmecisi oldukları saptandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgularında suçlamayı kabul etmeyen kadınlar, turist olarak Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Polisin baskın düzenlediği anda gazinoda eğlendiklerini ileri süren İ.Y., K.M., A.B., İ.C., İ.A., A.I. ile M.T., "Arkadaşımızın doğum gününü kutlamak için oraya gitmiştik. Eğlenirken de polis girdi. Masalar kalabalık olduğu için yer kaplamasın diye çantalarımızı da garsondan rica ettik, kulise götürdü. Biz, konsomatrislik ve fuhuş yapmıyoruz" diye ifade verdiği öğrenildi.

Kadınlar ifadelerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Gazino sahibi A.T. sorgusunun ardından izinsiz yabancı uyruklu kadın çalıştırmaktan işlem yapılarak serbest bırakıldı.



FK(OA/SS)