ÇEVİK KUVVET DURDURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Toplu Ulaşım Haftası Etkinliklerinin yapıldığı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi’nde, ellerinde pankart ve dövizlerle gelen Halkevleri üyesi yaklaşık 30 kişi, basın açıklaması yapıp, sempozyuma katılmak istedi. Ellerinde “İstanbul ulaşamıyor kar, rant, çile değil parasız nitelikli ulaşım” yazılı pankartla TRT Radyo Evi ve Harbiye Ordueevi arasında çevik kuvvet tarafından durduruldu.

SLOGAN ATTILAR

Sempozyuma katılıp yetkililere görüş bildirmek istediklerini söyleyen grup, “Ulaşım hakkımız engellenemez”, “Topbaş şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları attı. Daha sonra polis barikatına yürüdü. Eylemcilerin barikatı zorlaması üzerine, polis gruba müdahale etti. Müdahale sırasında polis, kalkanlarıyla eylemcileri uzaklaştırırken bazı eylemciler de pankart sopalarıyla polise vurdu. Çevikkuvvet ekipleri bu sırada biber gazı kullandı. Bazı eylemciler sıkılan biber gazından etkilenince yerlere düştü.

İstanbul Halkevleri Başkanı Özge Ozan yaptığı açıklamada, “Polislerle korunan, halkın ulaşım hakkını savunanlara barikat kuran İstanbul budur” dedi.

Grup açıklamanın ardından ulaşım sorunlarını gösteren dövizleri polis barikatının önüne bırakarak olay yerinden ayrıldı. Arkadaşları, biber gazından ettkilenen iki kişiyi hastaneye götürdü.


MÖ (MK) (FOTOĞRAF)